A/V-GESPREKKEN EN ONLINEVERGADEREN MET LYNC

Skype for Business is een handige tool van Microsoft om op een eenvoudige manier te kunnen communiceren met elkaar op afstand. Er zit een chatfunctie in, maar het is ook mogelijk om audio- en videogesprekken op te starten. Je kan online vergaderen in HD-kwaliteit met 5 deelnemers. Ideaal dus voor een videoconferentie met een buitenlandse collega of een gesprek met een student die stage loopt in pakweg, Spanje. En het mooiste van al is dat de software al op je computer zit.

Op elke docentenlaptop staat Office 2013 geïnstalleerd. Het toeval wil nu dat Skype for Business daar integraal deel van uitmaakt. Ook studenten kunnen Skype for Business in een handomdraai installeren. Via http://webmail.hogent.be ga je naar instellingen voor Office 365 en onder het tabblad software installeer je zo het volledige Office 2013-pakket, met Skype for Business.

Duidelijke handleidingen met de mogelijkheden van Skype for Business en uitleg over hoe je alles kan installeren, vind je op http://helpdesk.hogent.be/servicedesk/ doorklikken naar kennissysteem en HoGent Office 365 Plus - Downloaden