ARTIKEL OF BOEK NIET OP HOGENT? IMPALA!

Je bent het zelf ongetwijfeld al tegengekomen. Je hebt eindelijk het sleutelartikel gevonden voor jouw onderzoek, maar je kan nergens de full-tekst op de kop tikken. In dat geval kan de bibliotheek je helpen. Via Impala kunnen wij artikels en boeken opvragen bij andere hogeschool-, universiteits- en andere wetenschappelijke bibliotheken.

Hoe gaat dat het precies in zijn werk? 

Artikels

Els heeft in Web of Science een artikel gevonden en zoekt nu naar de full text ervan. Kijk even mee hoe ze dat doet.

 

Ga nu met die gegevens naar de balie van je bibliotheek of stuur gewoon een mail met die gegevens. De bibliotheekmedewerkers vragen het artikel aan. Nauwelijks 2 dagen later ontvang je het dan al in je mailbox.

... en boeken

Pieterjan wil het boek met de titel RESTful Java with JAX-RS inkijken, maar kan het boek niet vinden in de bibliotheek. Omdat het hem snel zou helpen bij zijn programmeerwerk, gaat hij op zoek in de catalogus van andere hogeschoolbibliotheken. Maar hoe pakt hij dat aan?

Ga met die gegevens naar de balie van je bibliotheek of stuur gewoon een mail met die gegevens. De bibliotheekmedewerkers vragen het boek aan. Al snel later krijg je een berichtje dat je het boek in de bibliotheek kan komen ophalen.

Voor jou als gebruiker is Impala een gratis dienst. De bibliotheek betaalt echter zes euro twintig per artikel en acht euro per boek. Maar dat doet ze graag als u de informatie echt nodig hebt.

Artikels en boeken die te vinden zijn in een bibliotheek van de UGent haal je zelf. Met je studenten- of docentenkaart van de HoGent heb je er immers toegang tot al hun informatie. Je kan er ook gratis boeken lenen.