ZOEKEN IN DE CATALOGUS

Eenvoudig zoeken naar boeken

Om te zoeken in de catalogus van HoGent ga je naar http://bib.hogent.be/zoeken. Onder het tabblad catalogus kun je zoeken in de bibliotheek van HoGent. Geef er je zoekwoord in en klik op zoek. Je kan er hier ook al voor kiezen om specifiek te zoeken naar een auteur, een titel of een onderwerp. Op de resultatenpagina kan je dan verder verfijnen.

Let op: zoeken in een catalogus is helemaal anders dan met een zoekmachine als Google. Wanneer je zoekt in een catalogus, zoek je enkel op een paar specifieke woorden van een bron: de titel, de auteur en enkele trefwoorden. Je zoekt dus niet in de volledige tekst. Zoek je bv. naar informatie over echtscheidingsrecht, dan zal je eerder moeten zoeken met behulp van ruimere termen als personen- en familierecht, burgelijk recht of zelfs gewoon recht. In de boeken die je met die zoektermen vindt, zal je vervolgens moeten zoeken naar hoofdstukken of paragrafen over echtscheidingsrecht. 

Extra informatie

Wil je graag weten of we toegang hebben tot de full-text van een bepaald e-journals? Klik hier.

 

Creative Commons-Licentie
Informatievaardigheden van Hogeschool Gent is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Unported licentie.