BYBLAB OPERATIONEEL

Wie al eens in de BYB op Schoonmeersen komt, heeft ongetwijfeld gemerkt dat er enkele boekenrekken plaats hebben moeten ruimen voor houten blokjes. Achttien legplanken vol kleine blokjes hout uit alle uithoeken uit van de wereld. Harde, zachte, lichte, zware, bleke, donkere, tweekleurige,… Mensen met een passie voor hout komen voelen, ruiken en zien. Het nummer op elk blokje leidt je in de catalogus naar meer informatie over de handelsnaam, de familie, de herkomst, de verzamelaar, … En het goeie nieuws is, dit is nog niet het einde. In de nabije toekomst breiden we uit met fineer en coupes.

Maar op die 1ste verdieping is er nog meer aan de hand. Voortaan reserveren we 4 aaneengesloten tafels voor tekenaars en ontwerpers die plaats nodig hebben voor hun plannen en patronen. Zijn de tafels ingenomen door studenten met boeken en cursussen? Zij maken graag plaats voor jou! Nee? Dan sturen we onze bouncer.

Inmiddels staat er ook een krachtige computer die vlotjes overweg kan met je audiovisuele bestanden. En ja, de nodige software staat erop. Hulp nodig van iemand om je op gang te zetten? Aan de balie krijg je een professional toegewezen die je helpt om je weg te vinden in de software en die je bij problemen met raad en daad te woord staat.

Aan het raam staan onze 3d-printers. Elke cad-wizzard die zijn creatie tastbaar wil maken, kan het bij ons ook printen. Minder bedreven in 3d-tekenen? Online vind je tegenwoordig al ontelbaar veel stl-bestandjes die een oplossing zijn voor jouw probleem. Cindy van de BYB helpt je graag verder om je ontwerp te realiseren.

Ja, de BYB is een beetje verveld en herbergt nu een byblab. Maar geen nood uiteraard blijven we ook ruimte en tijd maken voor de boeken- en informatiezoeker. 

publicatie: 16 dec 2015

Laatste berichten