GREENLEAF, DATABANK OVER DUURZAAMHEID EN ONDERNEMEN

Greenleaf is een belangrijke, Britse uitgever van boeken en tijdschriften op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met deze databank willen de initiatiefnemers ruimer informatie verspreiden over onderzoek en praktijken rond milieuvriendelijk, sociaal rechtvaardig, ethisch en duurzaam ondernemen.

De Greenleaf Online Library (GOL) bevat meer dan 4000 hoofdstukken, casestudies en tijdschriftartikels afkomstig uit meer dan 300 Engelstalige boeken en tijdschriftvolumes. De collectie is volledig doorzoekbaar op hoofdstuk- of artikelniveau. GOL geeft direct toegang tot toonaangevende denkers over duurzaamheid, casestudies over de beste praktijken van organisaties en evidencebased onderzoek die de volgende generatie van ondernemers zullen inspireren.

Deze tijdschriften zijn in de databank opgenomen:

  • Building sustainable legacies
  • Business, peace and sustainable development
  • Journal of applied management and entrepreneurship
  • Journal of corporate citizenship
  • Journal of sustainable mobility

Op de campus heb je toegang tot de databank door naar www.gseresearch.com/gol te surfen. Greenleaf Online Library staat ook in de overzichtslijst van databanken op de bibliotheeksite. Werk je elders dan moet je VPN (Cisco AnyConnect) opstarten en via https://apollo.hogent.be > informatiebronnen gaan.

De e-boeken van Greenleaf zijn opgenomen in de HoGent-bibliotheekcatalogus. Je vindt ze terug door als zoekwoord ‘greenleaf’ in te tikken en je hebt toegang tot de volledige tekst.

publicatie: 02 feb 2016

Laatste berichten