JURISQUARE, ZOEKMOTOR VOOR JURIDISCHE TIJDSCHRIFTEN

Jurisquare heeft het grootste aanbod aan digitale juridische publicaties in België: meer dan 140 tijdschriften en meer dan 1300 boeken van de voornaamste juridische uitgeverijen. Jurisquare biedt een full text zoekmotor voor àlle referenties in de databank. Om toegang te krijgen tot de inhoud van de tijdschriften, is een abonnement op het tijdschrift in kwestie vereist. Momenteel zijn 17 juridische tijdschriften waarop HoGent geabonneerd is via Jurisquare opzoekbaar én full text downloadbaar. De artikels worden in een handige reader aangeboden.

Zoeken via Full text

De meeste mensen zoeken via de Full text-module. Je kan kiezen of je wenst te zoeken in alle Jurisquare-documenten of enkel in deze waar je toegang toe hebt: ‘Zoek in mijn bronnen’. Je kan het type (rechtspraak, rechtsleer of kroniek) en de taal kiezen, verder ook het rechtscollege en de plaats van rechtspraak. Als je wil zoeken op meerdere woorden die tegelijk moeten voorkomen, tik je ze achter elkaar gescheiden door een spatie. Een woordgroep zet je tussen dubbele aanhalingstekens, bijvoorbeeld “buitenlandse adoptie”.

Zoeken via Bibliotheek

Als je hier kiest voor ‘mijn bibliotheek’ krijg je de covers te zien van de 17 tijdschriften waar je toegang toe hebt. Door op een cover te klikken krijg je de inhoud van het laatste nummer en je kan zoeken in de volledige tekst van alle nummers. Bij de meeste tijdschriften gaat het archief terug tot het jaar 2000.

Nieuwsbrief

Jurisquare heeft een nieuwsbrief waarop je een abonnement kan nemen. Je ontvangt dan wekelijks een overzicht van de artikelen die verschenen zijn in de tijdschriften die je wenst op te volgen of van de nieuwe boeken uit de rechtstakken die je hebt aangeduid. Tip: om je te abonneren moet je eerst uitloggen!

Toegang

Op de campus heb je toegang tot de databank via de overzichtslijst van databanken op de bibliotheeksite. Werk je elders dan moet je VPN (Cisco AnyConnect) opstarten en via https://apollo.hogent.be > informatiebronnen gaan.

publicatie: 02 feb 2016

Laatste berichten